Grøn salat med agurk, tomat og rødløg - dild og persille
Opskrift på nem og lækker salat lavet med romaine, iceberg, tomat, rødløg og agurk, - og en lækker vinaigrette med dild og persille.
Ret Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
1pkNordic Harvest baby romaine*- eller 1 af de små hoveder
1pkNordic Harvest baby iceberg*- eller 1/2 salathoved
200gcherrytomater
1lille agurk
1lille rødløg
Vinaigrette
1/2dlgod olivenolie
1 1/2spskcitronsaft
1tskdijonsennep
2spskfrisk dild, finthakket
1spskfrisk persille, finthakket
Salt og peber
Brød croutoner
1flute eller 1/2 franskbrød, - gerne daggammelt eller til den tørre side
1/2dlolivenolie
Krydderier, - jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
Salt
Sådan gør du
Brødcroutoner
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Skær brødet ud i større firkanter på ca. 2x2 cm og hæld dem i en skål.
Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brød stykkerne. Krydr med salt og vend det igen godt sammen.
Fordel brød stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca. 20 min. til de er gyldne og hårdt ristede. Vend dem gerne en gang undervejs.
Lad croutonerne køle af inden de vendes med salaten.
Salaten
Bland de 2 salater i en skål.Bruges salat hoveder skylles bladene grundigt, og bladene rives derefter i større stykker.
Halver tomaterne, skær agurkerne i skiver og løgene i tynde både.
Bland ingredienserne til vinaigretten, og smag til med salt og peber.
Vend tomater, agurker og løg i marinaden, - og vend det derefter sammen med salaterne og de sprøde brødcroutoner. Server straks.Skal salaten opbevares på køl og serveres senere, vil jeg anbefale at vente med at vende salater og croutoner med marinaden til inden serveringen, så de beholder deres sprødhed.Det kan ligeledes anbefales at toppe salaten med en god feta, - det smager vidunderligt.