Opskrift på de lækreste græske tacos med krydret hakket oksekød, cremet agurkesalat og grønt.Beregn 2 stk pr. person, og server evt. med kartoffelbåde, salat eller lignende.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Græsk
Nøgleord Burger tacos, Græsk bøf, Smash tacos
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Græske tacos
500ghakket oksekød
50gfeta, smuldret
1lille løg, finthakket
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldpersille, finthakket
1/2chili, finthakket - smag selv til
1tskoregano
1/2tskstødt spidskommen
1/2tskstødt koriander
1/4tskkanel
Salt og friskkværnet peber
Olie til stegning
Cremet agurkesalat med feta
500gagurk
1lille rødløg, skåret i strimler
1fedhvidløg, revet eller presset
200ggræsk yoghurt 10%
75gfeta, smuldret
1tskdijonsennep
1/2citron, saften heraf
salt og friskkværnet peber
Derudover
8små tortillapandekager
Frisk salat og tomater i skiver
Sådan gør du
Cremet agurkesalat med feta
Skær agurkerne i grove stykker, - halve eller kvarte.
Rør yoghurt, hvidløg, feta, dijon og citron sammen, og smag til med salt og peber.
Vend agurker og rødløg sammen med dressingen.Sæt på køl til den skal serveres, og smag evt. til med salt og friskkværnet peber inden servering.
Græske tacos
Bland kødet med urter, krydderierne, løg, hvidløg, chili og feta.Krydr med salt og peber og rør det godt sammen.
Del kødet i klumper på ca. 75 g/stk, og mas hver klump ud på en tortillapnadekage, så det fylder hele pandekagen. Lav dem alle klar.
Varm en sjat olie på en pande, og steg dem i et par minutter ved god høj varme, – med kødsiden nedad. Mas dem godt med en palette eller lignende, det første stykke tid. Alt efter pandens størrelse kan du stege en eller to ad gangen.
Vend dem derefter om og varm dem på tortillasiden et lille minuts tid.Læg dem til side, og hold dem evt. lune i ovnen ved ca. 80 grader, til de alle er færdige.
Top de lune tacos med cremet agurkesalat, frisk salat og tomater.Krydr med friskkværnet peber.