Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Græsk pastasalat
Opskrift på lækker fyldig græsk salat med pasta.
Ret
Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken
Dansk, Græsk
Forb. tid
5
minutter
minutter
Tilb. tid
15
minutter
minutter
Samlet tid
20
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
Græsk pastasalat
200
g
pasta, ukogt vægt
200
g
cherrytomater
1/2
agurk
1
rød peberfrugt
1
grøn peber
1
lille rødløg
150
g
feta, gerne et stykke skåret i tern
1
håndfuld
persille, finthakket
1
glas
oliven, sorte eller grønne
Marinade
1/2
dl
olivenolie
1
fed
hvidløg, fintrevet
1
spsk
citronsaft
2
tsk
god mørk balsamico
1
tsk
honning
1/2
tsk
dijon sennep
1 1/2
tsk
oregano
Salt og peber
Sådan gør du
Marinade
Rør olivenolie sammen med dijon, honning og balsamico, - rør til sennepen er rørt ind i de andre ingredienser.
Tilsæt hvidløg, citronsaft og oregano og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber og stil til side.
Græsk pastasalat
Kog pastaen som anvist på pakke og skyl i rigeligt koldt vand.
Halver agurken og fjern evt. kernerne med en ske. Skær agurken i smalle skiver.
Skær peberfrugt og rødløg i strimler og halver tomaterne.
Bland alle grøntsagerne med pastaen, oliven, persille og feta, hæld marinaden over og vend det godt sammen.
Video