Opskrift på græsk inspireret pasta med krydret oksekød, feta og græsk yoghurt.
Ret Hovedret
Køkken Græsk
Nøgleord Græsk mad, Nem pasta, Pasta
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 867kcal
Ingredienser
500ghakket oksekød, ikke for magert
1løg, hakket
1tskpaprika
1tskløgpulver
1tskoregano
1/2tskstødt spidskommen
1/2tskstødt koriander
1/2tskchiliflager
1/4tskstødt kanel
25gsmør
80gfeta, smuldret
1håndfuldpersille, finthakket
Olie
Salt og friskkværnet peber
Græsk yoghurt
4dlgræsk yoghurt, gerne 10%
2-3fedhvidløg, revet eller presset
Salt og friskkværnet peber
Til servering
400gpasta
Tomater, skåret i tern
Finthakket persille
Sådan gør du
Varm en sjat olie op på en pande, og steg kødet ved god høj varme. Når det er let brunet tilsættes løg og krydderier og kødet krydres med salt og friskkværnet peber.Det er vigtigt kødet steges ved høj varme.
Lad kødet stege videre, stadig ved god høj varme – til det er let sprød og godt brunet.Sæt samtidig en gryde over med godt saltet vand og kog pastaen al dente.
Imens kød og pasta tilberedes rører du ingredienserne til yoghurtdressingen sammen.Rør yoghurten sammen med hvidløg og krydr med salt og friskkværnet peber.
Inden servering smeltes smørret på panden med kødet. Skru ned for blusset og tilsæt feta og persille. Vend det godt sammen og fjern panden fra blusset.
Dræn pastaen for væde og fordel det i 4 dybe tallerkener.
Top med masser af yoghurtdressing, det lækre let sprøde oksekød, masser af friske tomater og persille.Dryp evt. med lidt olivenolie og krydr med friskkværnet peber.