Opskrift på lækker fyldt svinemørbrad, - masser af smag fra bl.a. hvidløg, parmesan og svampe.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1stor svinemørbrad
100gchampignon, - skåret i små tern- Jeg bruger brune champignon
1lille løg, finthakket
2fedhvidløg, presset eller revet
100gfrisk spinat- Kan erstattes af optøet spinat fra frost
100gricotta
30gparmesan, fintrevet
150gbacon
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm lidt olie på en pande og svits champignon, hvidløg og løg af i ca. 5 min.
Skru ned for blusset og tilsæt spinaten og lad den varme med til den er faldet sammen, - krydr med med salt og peber.
Lad blandingen køle godt af.
Bland ricotta med revet parmesan og smag til med salt og peber.
Rens mørbraden fri for sener og urenheder.
Læg et dybt snit på midten af mørbraden, – på den lange led, sørg for ikke at skære igennem mørbraden. Krydr den indvendigt med salt og peber.
Smør indersiden af mørbraden med ricotta cremen og fyld den derefter med svampe og spinat blandingen og luk kødet omkring fyldet.
Vikl svinemørbraden med bacon, – gør det fast og tæt så fyldet holdes inde i svinemørbraden under tilberedning. Vikl evt. også med kødsnor for at holde den ekstra tæt sammen. Skal den ikke tilberedes med det samme pakkes mørbraden tæt i film, – husk dog at fjerne dette inden tilberedning.
Steg eller grill svinemørbraden på en stegeflade i en smule olie, – vend den undervejs og steg til den er gylden hele vejen rundt, -, og rammer en kerne temperatur på mellem 62-65 grader. Det tager en lille halv time. Temperaturen på grillen skal være ca. 200 grader.Den kan også tilberedes i ovnen, – også ved 200 grader i ca. 22-30 min. – alt efter hvor rosa man ønsker den. Husk den også stiger et par grader når den trækker.
Lad mørbraden trække 5-8 min. inden den skæres ud, – husk at fjerne evt. kødsnor inden servering, eller bed de spisende om selv at holde øje med snoren.