Bland mel og salt og rør det i lidt af gangen. Ælt dejen, gerne på maskine til den slipper kanterne. Det tager alt fra 8-15 minutter - alt efter styrken på din røremaskine.Den skal være let flydende og klistret, men gerne slippe kanterne.
Smør hænderne med lidt olivenolie og tag dejen op og form den til en kugle. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den hæve, tildækket, et lunt sted i cirka en time.
Pensl muffinformene med olie.
Del dejen i 12 lige store stykker og form hvert stykke til en lille bolle, og læg dem i de oliesmurte huller.Lad dem efterhæve tildækket under et fugtigt klæde i 30 til 45 minutter.
Hæld lidt olie over hvert brød, og mas nu huller i dejen med fingrene og drys med lidt flagesalt.Du skal ikke mase dem helt flade, men bare lave fordybninger som olien kan løbe ned i.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig varme, i cirka 18-20 minutter - eller til de er gyldne og gennembagt.
Opbevar dem i en tætlukket pose , og lun dem evt. inden servering. Focaccia muffins kan også fryses.