Opskrift på nemme grillspyd med tyndskåret flanksteak.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Flankesteak, Grillspyd, Oksekød
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1flanksteak á ca. 600 gram
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt olie
Sådan gør du
Del kødet i strimler på ca. 4 centimeter, og skær hver strimmel ud i tynde skiver - ca. 4-5 mm.
Saml skiverne tæt, og fordel dem på 4 grillspyd. Brug helst flade grillspyd, det er nemmest at styre.
Mas kødet godt sammen, så sikrer du det ikke bliver tørt under tilberedning.
Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg eller grill dem i ca. 2-3 minutter på begge sider. Steg evt. også de 2 flade sider hurtigt af, for at få en flot stegeskorpe. Brug evt. lidt olie. Tilberedningstiden afhænger af hvordan du ønsker kødet tilberedt, og hvor tæt du har mast det sammen. Jo tættere det er mast, jo mer holder det på saften og den røde eller rosa midte. Du kan nemt lige folde kødet fra hinanden og se hvordan det er tilberedt.