Opskrift på nem og lækker tacosuppe med kylling, grøntsager og fløde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Mexicansk
Nøgleord Efterår, One pot, Suppe, Taco
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Cremet tacosuppe med kylling og grøntsager
450gkogt kylling, trevlet
160gcheddar, revet
2peberfrugter, skåret i mindre tern
2stænglerbladselleri, skåret i skiver
1løg, grofthakket
3-4fedhvidløg, revet eller presset
1/2rød chili, finthakket (smag selv til)
10skiversyltet jalapenos, finthakket (smag selv til)
2dsbønner - skyllet og drænet for væde(du kan også nøjes med 1)
2dshakkede tomater eller polpa
4dlkylling bouillon
2dlpiskefløde
2spsktomatkoncentrat
2tskstødt spidskommen
2tskstødt koriander
1tskmild chilipulver
1/2tskkanel
Salt og peber
Olie
Topping inspiration til tacosuppe
Avocado i tern
Revet cheddar
Små tern af peberfrugt
Koriander, persille eller forårsløg
Knuste tortillachips
Creme fraiche
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klare.
Tilsæt bladselleri, peberfrugt, chili og syltede jalapenos, og steg med et par minutter, og tilsæt derefter krydderierne. Krydr med salt og peber.*Der er stor forskel på styrken på både chili og syltede jalapenos, så smag gerne på dem inden du bare tilsætter den fulde mængde.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid.
Hæld derefter de hakkede tomater/polpa, bouillon, fløde og cheddar over, og lad suppe simre/små koge i ca. 10 minutter.
Tilsæt trevlet kylling og bønner og varm igennem i gennem i 5 minutter.
Smag suppen til med salt og peber, og server den toppet med creme fraiche, fintsnittet grøn, revet cheddar, avocado eller lignende.