Opskrift på nem og lækker one pot pasta med kylling, fløde og tomat.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem mad, One pot, Pasta
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta - kogetid over 8 minutter
400gkylling, skåret i store tern
120gbacon, skåret i små tern
1løg, grofthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
1dshakkede tomater eller polpa
5spsktomatkoncentrat, gerne med top
8-10dlbouillon, kylling eller grønt
2 1/2dlfløde
75gparmesan, fintrevet
1tskbasilikum
1tskoregano
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
1/2tskchili - smag til
Olie
Salt og peber
Sådan gør du
Varm en pande op, og steg din baconen til den er gylden.Er din bacon meget mager, kan du tilsætte en smule olie.
Tilsæt kylling, og brun den hurtigt af, - krydr med salt og peber.Kyllingen tilberedes med i saucen, så steg den ikke for længe.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare. Varm derefter krydderierne med i et øjeblik.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid, og hæld derefter de hakkede tomater, pasta, bouillon og fløden over.*Start med 8 dl bouillon, og tilsæt løbende imens det tilbereder, - når der er behov for det.
Lad retten simre ved middel varme (den skal boble), til pastaen er tilberedt al dente, - rør undervejs. Tilsæt løbende mere bouillon hvis der er behov for det. Den skal være cremet og saucet;-)*Pastaen skal ofte tilberedes lidt længere end beskrevet på pakken.
Rør til sidst parmesanen i saucen, og smag til med salt, peber og evt. mere chili.