Opskrift på nem og lækker orzo med ærter, porret og burrata - sprød bacon og en smule fløde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Retter med orzo, Retter med risini
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
200gbacon, skåret i tern
25gsmør
2-3spskolie
1skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
1porre, fintsnittet (gem det grønneste af toppen)
1 1/2dlhvidvin
400gorzo/risini
7-8dl bouillon, kylling eller grønt
1dlfløde
140gparmesan, fintrevet
150gærter, optøede
Salt og friskkværnet peber
Til servering
1-2burrata oste
1citron, fintrevet skal heraf
Evt. friske ærter, hvis sæson
Persille, basilikum eller lignende
Sådan gør du
Steg baconen gylden og sprød på en pande, og læg den til side på lidt fedtsugende papir.
Tør panden af med køkkenrulle, og smelt smørret herpå sammen med olien.
Steg løg, hvidløg og porre til løgene er klare - krydr med friskkværnet peber.
Hæld hvidvinen over og lad den koge ind et øjeblik.
Tilsæt orzo og det meste af bouillonen, og lad nu orzoen tilberede ved jævn svag varme.Rør i den jævnligt, og tilsæt mere bouillon når der er behov for det. Den tilberedes lidt ligesom en risotto.
Når din orzo er ved at være mør, det tager ca. 15 minutter, hældes fløden ved, sammen med parmesan, ærter og den snittede grønne del af porren. Hæld også baconen i, og varm retten godt igennem. Juster evt. konsistensen med mere bouillon hvis der er behov for det.Smag også til med salt og friskkværnet peber.
Åben burrata osten på toppen af retten, og dryp med lidt olivenolie.
Drys med fintrevet citronskal og friskkværnet peber, og evt. lidt grønt.