Opskrift på nem og simpel pasta med nduja, friske tomater og fløde.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
300gcherrytomater, halveret
80gfrisk spinat
1håndfuldfriske basilikumblade
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
4spskNduja - smag til og du ønsker den mere spicy og tilsæt evt. et par spsk mere
3spsktomatkoncentrat
2 1/2dlfløde eller cremefine
1 1/2dlhvidvin (eller bouillon)
120gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Olie
Evt. en smule pastavand
Sådan gør du
Varm olien i en gryde eller på en pande, og steg løgene af et par minutter.
Tilsæt tomater og hvidløg, og steg med i 3-4 minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og nduja, rør det sammen og varm det med et minuts tid.
Hæld hvidvinen over og lad den reducere en smule, og tilsæt derefter fløde og parmesan, og lad saucen simre ved svag varme imens pastaen koges.Kog pastaen som beskrevet på posen. Gem evt. en smule pastavand til at justere konsistensen med.
Et par minutter inden pastaen er færdig, vendes spinat og basilikumblade i saucen.Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere nduja, hvis du ønsker saucen mere spicy.*Bruger du bouillon i stedet for hvidvin, vil jeg anbefale at smage saucen til med en smule citron.
Tag pastaen direkte fra kogevandet, og vend det godt sammen med saucen. Den smule vand der hænger ved, gør det nemmere at vende det hele sammen.
Server nduja pastaen toppet med lidt finthakket grønt og evt. et drys parmesan og friskkværnet peber.