Opskrift på lækker cremet pasta med citron, ricotta og squash.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem pasta
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 576kcal
Ingredienser
4-500gpasta, gerne rigatoni
2skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
2squash, skåret i halve skiver eller tern
250gricotta
50gparmesan, fintrevet
2citroner, fintrevet skal og saft
7stilkebasilikum, bladene heraf
Pastavand
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Sådan gør du
Sæt en gryde over med rigeligt saltet vand, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
Imens varmes en pande op, og skalotteløgene steges klare. Tilsæt derefter hvidløg og squash, og steg det i 3-4 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld imens ricotta, parmesan, fintrevet citronskal og saft i en skål. Start evt. med saften af en enkelt citron hvis de er meget juicy, og juster senere med mere citron når retten er samlet.
Når pastaen er ved at være al dente, hældes 2 deciliter pastavand i skålen med ricotta, og dette piskes godt sammen. Gem det andet pastavand, måske du får brug for mere.
Hæld pastaen på panden sammen med ricotta cremen og vend det hele godt sammen. Smag til med mere citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Vend basilikumbladene i saucen, og server retten med friskkværnet peber på toppen.