Opskrift på lækker pastasalat med tomat og mozzarella.
Ret Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
250gpasta (ukogt vægt)
250gcherrytomater, halveret
1-2avocadoer, skåret i tern
1bøffel mozzarella (eller burrata)
Evt. 2 håndfulde ruccola, mikrogrønt eller lignende
Marinade
100gsoltørredetomater, finthakket
3/4dloliven olie (brug også gerne olien fra de soltørrede tomater)
2håndfuldebasilikum, finthakket
1fedhvidløg, revet eller presset
80gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
Marinade
Rør ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber.Stil til side og lad den trække mens salaten laves.
Caprese pastasalat
Kog pastaen som beskrevet på posten og skyl derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne godt i en sigte.
Bland pastaen med marinaden i en stor skål, og vend derefter de halverede tomater i.Bruger du ruccola eller mikrogrønt vendes det også i salaten nu.
Anret i en tallerken, og top salaten med avocadotern og mozzarella.Jeg "'åbner"' gerne mozzarellaen og plukker et par stykker af og lægger rundt omkring på tallerkenen, men lader den ellers ligge på midten. Men det gør du præcis som du foretrækker. Er der mere marinade i bunden af skålen, hældes det ud over mozzarellaen.
Top med masser af frisk basilikum og friskkværnet peber.