Opskrift på den nem og lækker butterdejstærte med stenbidderrogn og burrata.
Ret Appetizer, Forret, Frokost, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Appetizer, Stenbirderrogn sæson
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1butterdej
150gstenbiderrogn
2mellemstore kartofler
2dlcreme fraiche 38%
1burrata
1/2rødløg, finthakket
Friske urter, - f.eks. dild, purløg og ærteskud
Salt og peber
2spsksesam til kanten - kan undlades
Sådan gør du
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir. *Du skal ikke rulle det ud med kagerulle, – bare rulle den ud af indpakningen.
Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, kun lige en fin ridse, og drys kanten med sesam.*Er butterdejen "tør", kan du smøre en smule olie på kanten, så sesamfrøene hænger fast.
Forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på mandolinjern, så de er lige tykke.
Rør creme fraichen sammen med lidt salt og peber, og smør det ud på den let afkølede butterdejs bund.Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den kant du har lavet i dejen.Du kan evt. varme bagsiden af skeen i noget kogende vand, – så er det nemmere at smøre creme fraichen ud.
Fordel kartoflerne på tærten, og bag den videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader. Lad tærten køler let af.
Fordel burrataen I store stykker rundt på tærten, og læg derefter stenbiderrognen på.
Drys med rødløg og masser af friske urter, - finthakket purløg, dild og sprøde ærtespirer.