Opskrift på flettet butterdejsstang med pære, citron og marcipan.
Ret Brød, Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Butterdejsstang, Butterdejstærte, Dessert med pære, Desserttærte
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 6personer
Calories 435kcal
Ingredienser
1rullebutterdej
2pærer, skåret i tynde skiver
Remonce
40gsmør
50gsukker
40gmarcipan, revet
1/2citron, fintrevet skal heraf
1spskcitronsaft
Derudover
30gmarcipan, smuldret
1æg, sammenpisket – til pensling
Perlesukker
Creme fraiche 38% til servering
Evt. vaniljesukker
Sådan gør du
Rør ingredienserne til remoncen sammen.
Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
Smør midterstykket med remoncen, og fordel pærerne i lag herpå, til alle stykkerne er brugt.
Smuldr den sidste marcipan over toppen.
Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
Bag butterdejsstangen i en forvarmet ovn, almindelig varme, i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med iskold creme fraiche, evt. blandet med lidt vaniljesukker – eller en kugle vaniljeis.