Opskrift på den lækreste Boeuf Bourguignon - Boeuf Bourguignon i ovn eller over blus.
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Nøgleord Braiseret, Efterår, Gryderet, Simremad
Samlet tid 4 timertimer
Servings 6Personer
Calories 700kcal
Author Dianna
Ingredienser
250gbacon, skåret i grove tern
1,2kg
tykkam i store tern
50g
smør
200g
champignon, skåret i kvarte
12skalotteløg, pillet og halverede
6fedhvidløg, finthakket
2spsk
tomatkoncentrat
2spsk
hvedemel
1flaske
rødvin, gerne en bourgogne
1l
oksebouillon
2
laurbærblade
8stilketimian, bundet med kødsnor
2store gulerødder, skåret i skiver
Salt og friskkværnet peber
Olie
TIl servering
Kartoffelmos
Finthakket persille
Sådan gør du
Varm en gryde op, og steg baconen gylden i lidt olie. Læg det til side på en tallerken.*Skal retten i ovnen, skal du huske at bruge en gryde der kan gå i ovnen.
I samme gryde brunes kødet af ved god høj varme, så det får en fin stegeskorpe. Krydr med salt og rigeligtfriskkværnet peber.Læg til side sammen med baconen.
Smelt smørret i samme gryde, og brun svampene godt af til de har smidt væden.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg dem med i 4-5 minutter.
Rør tomatkoncentraten i og varm igennem et øjeblik og drys derefter melet over.
Hæld kød og bacon tilbage i gryden, hæld rødvinen over, og lad den reducere ved middel varme i 5-10 minutter.
Tilsæt bouillon, laurbærblade og timian og følg ønskede fremgangsmåde som du finder herunder:
Boeuf Bourguignon over blus
Lad retten simre ved svag varme, under låg, i 3-4 timer. De skal lige akkurat boble en smule, men ikke koge. Rør et par gange undervejs.
30 minutter inden servering tilsættes gulerødderne, som koges møre - men stadig gerne med et let bid.
Tag laurbærbladene og timianbuketten op og smag til med salt og friskkværnet peber
Boeuf Bourguignon i ovn
Følg alle punkter frem til punkt 7.
Sæt gryden, med låg, i en forvarmet ovn ved 130 grader, almindelig varme, og lad retten tilberede i cirka 3 timer.
Tilsæt derefter gulerødderne, rør dem sammen med saucen, og lad retten tilberede videre, fortsat under låg i cirka. 45 minutter.
Tag laurbærbladene og timianbuketten op og smag til med salt og friskkværnet peber.
Til servering
Server Boeuf Bourguignon med kartoffelmos og hakket persille på toppen.