Opskrift på de lækreste bløde grovboller med gulerod
Denne opskrift giver ca. 14 stk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
3dl
lunken vand
1
æg
1
stor gulerod (ca. 80 g), fintrevet
150g
grahamsmel eller fuldkornsrugmel (eller en blanding)
450g
hvedemel
50g
smør
1spsk
honning
1 1/2tsk
salt
Mælk eller 1 sammenpisket æg til pensling
Evt. havregryn, sesam eller lignende til toppen
Sådan gør du
Opløs gæren i den lunkne vand.
Tilsæt honning, gulerødder, æg, salt og grahamsmel/fuldkornsrugmel og bland det godt sammen.
Tilsæt hvedemel lidt ad gange og lad dejen samle sig, - gerne på røremaskine. Ælt til sidst smørret ind i dejen, og lad dejen køre i ca. 5 min til den slipper kanterne.
Dæk skålen til med film og et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 16 lige store stykker (ca. 75 g/stk) og form dem til boller. Stram gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden. Hvis dejen klistrer for meget smører du hænderne ind i lidt olie, så er bollerne nemme at forme, - brug endelig ikke mere mel.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
Pensl med sammenpisket æg eller mælk, og drys evt. med havregryn, sesam eller lignende.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 min.
Video
Noter
Ej god bolledej må gerne klistre en smule, - kan bollerne ikke formes, kan man smøre lidt olie ind i håndfladerne, det gør dejen nem at arbejde med og bollerne bliver flotte runde. Gentag ad flere omgange hvis det er nødvendigt.