Opskrift på bagt Mont d'Or og forslag til servering.
Ret Appetizer, Dessert, Snack
Køkken Fransk
Nøgleord Oste dessert, Smeltet ost
Samlet tid 12 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 418kcal
Ingredienser
1Mont d'Or
Forslag til servering
Brød
Kartofler
Grøntsager
Kød og pølser
Syltede grøntsager
Sådan gør du
Fjern plastikken omkring Mont d'Or osten, men lad den blive i sin trææske. Hvis bunden af æsken er lavet af papir, kan du pakke den ind i lidt sølvpapir for at undgå lækage.
Ønsker du at tilsætte smag til osten kan du lave et snit i toppen af osten og tilsætte f.eks. krydderurter, lidt champagne, hvidvin, hvidløg eller lignende.Ønsker du den neutral undlader du blot at snitte den i toppen.
Bag osten i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 25 minutter eller til den er gylden på toppen og midten helt flydende. Læg evt. et stykke bagepapir under bunden ved bagning.
Tag osten ud af ovnen, fjern toppen, og server den direkte fra trææske med dit valgte fyld.