Nem opskrift på bragt havregrød med chokolade og kakao.Portionen passer til 2 større skål (ca. 250 ml), eller 4 mindre. Kan også tilberedes i muffinmforme.
Ret Frokost, Morgenmad, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Bagt havregrød, Kakao grød
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
2 1/2dlhavregryn
1dlmælk
2æg
1banan
1 1/2spskkakaopulver
1spsksirup eller honning
1tskvaniljesukker
1tskbagepulver
1nipsalt
30gmørk chokolade, knapper eller grofthakket
Derudover
Evt. friske bær, græsk yoghurt eller andet til toppen
Sådan gør du
Hæld alle ingredienserne (undtagen chokoladen) i en blendere, minihakker eller lignende, – og blend til du har en glat masse.
Smør dine forme med en smule smør eller olie, og fordel dejen heri.Fyld dem så dejen er ca. 1 cm fra kanten, – de hæver under bagning.
Drys toppen med chokoladeknapperne, og vend dem en smule rundt i det øverste lag.
Bag havregrøden i en forvarmet ovn i ca. 16-18 minutter ved 180 grader, almindelig varme.2-3 minutter inden de er bagt færdige, kan du lige moixe lidt rundt i toppen med en gaffel.Lad dem hvile 5 minutter inden de serveres.
Top evt. med lidt chokoladesauce, friske bær, græsk yoghurt eller lignende.
Bagt havregrød i Airfryer
Du kan nemt og hurtigt tilberede dem i Airfryer.
Følg trin 1-3 ovenfor, og bag derefter din havregrød i Airfryer ved 170 grader i ca. 10 minutter.*Tilberedningstiden kan variere alt efter hvisken Airfryer du har, – men vær opmærksom på at grøden sætter sig yderligere når den hviler.