Opskrift på asiatiske fiskefrikadeller - Thai inspirerede fiskefrikadeller med measser af smag
Ret Hovedret
Køkken Asien, Thai
Nøgleord Asiatisk, Asiatisk mad, Fiskefrikadeller
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
900gfersk fiskefars - eller rå fisk
1løg, finthakket
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldpersille, finthakket
1/2frisk chili, finthakket
1spskfrisk ingefær, fintrevet
1lime, saft og fintrevet skal
2æg
2spskhvedemel
1-2dlmælk
Salt og peber
Smør og olie
Sådan gør du
Rør fiskefarsen sammen løg, persille, hvidløg, ingefær, chili æg, mel, salt og godt med friskkværnet peber.Det er vigtigt at du tjekker at farsen er fersk, og ikke allerede tilsat andre ingredienser.Bruger du fersk fisk, blender du denne til en fars, og følger fremgangsmåden ovenfor.
Justere konsistensen på fiskefarsen med mælk. Tilsæt lidt ad gangen, og rør det godt ind i farsen.Der er stor forskel på hvor meget der skal bruges. 1 - 1 1/2 eller 2 dl mælk - så tilsæt til farsen er blød men stadig fast.Bruger du fars eller fisk der har været på frost, kan dette indeholde en del væde - så der skal du være ekstra opmærksom.
Smelt en god klat smør og sjat olie på en pande.
Form fiskefrikadellerne med en ske, i hånden eller læg farsen direkte på panden. Mas dem let flade med bagsiden af en ske, og steg dem til de er gyldne på begge sider. *Se evt. videoen over opskriften.
Server fiskefrikadellerne med ris, stegte nudler, en grov frisk salat, asiatisk kålsalat eller lignende.