Opskrift på sprøde agurkeruller med kylling og pikantost.Snack/appetizer til 2-3 personer eller frokost til 1 person.
Ret Appetizer, Forret, Frokost, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Agurker, Agurkerulle
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
1stor agurk
2spskpikantost
Evt. andre grøntsager
Evt. mikrogrønt eller sesam til toppen
Krydret kyllingesalat
150gkylling - kogt eller stegt
100gpikantost
2forårsløg, finthakket
1tskchilisauce
Sådan gør du
Hak kyllingen groft og rør ingredienserne til kyllingesalaten sammen og smag til med salt, peber og chilisauce.Sæt till side.
Skær agurken i ultra tynde strimler med en kartoffelskræller, og tør stykkerne med lidt køkkenrulle.Er strimlerne for tykke vil rullen gå op.
Læg et stykke film på bordet, og læg agurkestrimlerne herpå, så de lige overlapper hinanden, og danner et tæt lag af agurk.Dup igen stykkerne tørre med køkkenrulle.(Se videoen over opskriften)
Smør den nederste del med et tyndt lag pikant flødeost - det får agurkerne til at klistre bedre sammen.
Læg fyldet i en stribe nederst, og rul nu agurkrullen fast sammen. Jeg gør det ved at rulle filmen op, og klemme rullen for hvert rul - men gør det du synes der er nemmest. *Du kan også lægge lidt friske grøntsager i - f.eks. sugarsnaps, avocado, peberfrugt eller lignende.
Læg rullen med samlingen nedad, og skær den i tynde skiver - svarende til en sushirulle.
Server med en smule mikrogrønt eller lidt forårsløg på toppen, et drys sesam eller lignnende.