Åben ravioli med jomfruhummer, spinat og jomfruhummer bisque
Opskrift på nem og lækker ravioli, serveret "åben" imellem 2 lasagneplader. Fyldet er lavet med hakket jomfruhummer, spinat og parmesan, - og retten er toppet med hummerbisque og friske grønne asparges.
Ret Forret
Køkken Italiensk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1pkfriske lasagneplader
8store jomfruhummer
3dljomfruhummer bisque, - evt. 1/2 portion af denne - klik her - Eller køb end fiskehandleren
1skalotteløg, finthakket
1lille fed hvidløg, revet eller presset
80gfrisk spinat
40gparmesan, fintrevet
2friskegrønne asparges, skåret i tynde skiver
Salt og peber
Raps olie
Frisk dild til pynt
Sådan gør du
Skær lasagnepladen ud i 8 lige store stykker på ca. 8 cm i bredden og 10 cm i højden.
Pil og rens jomfruhummerne fri for tarm og urenheder. Dup dem tørre, og stik et tandstik eller lignende igennem dem, - så holder de formen når de steges.
Bring samtidig en gryde godt saltet vand i kog, så den er klar til at koge pastapladerne i.
Hæld jomfruhummerbisquen i en lille kasserolle og varm den op ved middel varme. Lad den stå imens retten laves, så bisquen er godt varm når den skal serveres.
Varm en smule olie på en pande, og steg jomfruhummerhalerne, på ryggen, ved god høj varme til de tager farve. Ca. et par minutter, - alt efter størrelse. Sluk for blusset, vend dem rundt og lad dem trække på panden i yderligere 1/2-1 minut, og læg dem derefter til side på en tallerken.Tag de 4 flotteste til side og fjern pinden, - dem bruger du til toppen.De sidste 4 hakker du groft.
På samme pande steges løg og hvidløg af i et par minutter ved middel varme, tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
Hæld spinaten ved og lad den flade sammen.
Sluk for blusset og tilsæt hakket jomfruhummer og parmesan, - vend det godt sammen og smag til med salt og peber.
Kog lasagnepladerne i 3-4 minutter.*Har du en stavblender kan du imens give bisquen en tur, så den skummer. Det er kun for udseendets skyld, så undlad hvis du ikke ønsker dette.
Læg en lasagneplade på hver af de 4 serverings tallerkener, og top med en god skefuld fyld fra panden.
Slut af med endnu en lasagneplade over, og top denne med jomfruhummerbisque, rå snittede asparges, dild og friskkværnet peber.Velbekomme.