Opskrift på åben ravioli med burrata, smørstegte asparges og friske ærter.Retten er lavet i forrett størrelse. Skal den serveres som hovedret bør du lave 1 1/2 portion.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Åben ravioli, Burrata, Lasagne
Samlet tid 5 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1pkfriske lasagneplader
100gsmør
2-3spskolivenolie
3fedhvidløg, revet eller presset
60ghasselnødder, gerne uden skal
10grønne asparges
2burrata, drænet for væde
1håndfuld rucolasalat
80gbælgede ærter, gerne frisk
1citron
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær lasagnepladen ud i 4 stykker af ca. 18 centimeter.Du kan også bruge tørrede lasagne plader. Beregn 2 stk pr. person - hvis det er til forret.
Smelt smørret i en gryde sammen med olivenolien, og tilsæt hvidløg og hasselnødder. Lad det tilberede ved svag varme i ca. 5 minutter.
Skær hovederne af de grønne asparges, og skær resten af stilkene i både grove og fine stykker. Kasser det nederste stykke.
Kog lasagnepladerne i 3-4 minutter i en gryde med saltet vand. Dræn dem for væde, og smør dem med lidt olie, så de ikke klæber sammen.Bruges tørre plader, er kogetiden længere.
Hæld samtidig de grønne asparges ned til smørret, og lad dem tilberede med i et par minutter.Smag smørblandingen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Fordel lidt asparges, hasselnødder, rucola og ærter i bunden af en tallerken, og læg lasagnepladen ovenpå. Læg den så halvdelen kan foldes indover.Læg burrata, asparges, ærter og hasselnødder på ingen - lidt rucola og dryp også lidt smør over, og fold lasagnepladen over fyldet.Slut af med burrata, ærter, asparges, hasselnødder og lidt rucola - dryp med smørblandingen og riv lidt frisk citronskal over toppen.Fortsæt til alle 4 tallerkener er klar, og krydr med friskkværnet peber inden servering.Se evt. videoen over opskriften for fremgangsmåden.