Opskrift på den lækreste cremede trøffelrisotto med svampe.Trøffelrisotto kan serveres som forret, hovedret eller tilbehør.
Ret Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Italiensk
Nøgleord Italiensk mad, Risotto, Trøffel, Trøfler
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
350grisottoris
250gsvampe, finthakket - jeg bruger shiitake
2skalotteløg eller 1 lille løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
4dltør hvidvin eller noilly prat
9dlbouillon, kylling eller grønt
150gparmesan, fintrevet
1/2dlolivenolie - måske lidt mere
Trøffelolie
Salt og peber
Frisk trøffel til toppen
Sådan gør du
Varm olien på en pande eller i en gryde, og steg svampene til de er gyldne og har smidt alt væden.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter til løgene er klare.
Hæld risene ved og vend dem godt rundt på panden. Steg dem med et par minutter til de er klare. Krydr med friskkværnet peber.Tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
Hæld hvidvinen ved, og lad den koge ind.
Tilsæt herefter bouillonen løbende, - og rør i risottoen undervejs.Tilbered risottoen ved svag til middel varme, og pas på den ikke brænder på.Risottoen er færdig efter ca. 20 minutter, - alt efter hvordan du ønsker risene.
Når risottoen stadig er aldente, røres parmesanen i til den smelter.Lad risene tilberede videre til de er som du foretrækker dem, og juster evt. konsistensen med mere bouillon.Risotto skal være blød og cremet.
Smag til med trøffelolie, salt og friskkværnet peber.
Server din risotto toppet med masser af friskrevet trøffel, og evt. en smule mild olivenolie.