80gflormelis - pisk mere i hvis du ønsker den sødere
80gsmuttede mandler, finthakket
1vaniljestang, kornene heraf
Derudover
Kirsebærsauce
Evt. guldflager eller andet pynt
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en lille gryde, og fjern det fra blusset.
Blend eller knus vaniljekransene til en fin mel, og rør det sammen med smørret.
Fordele kiksemassen i 8 serevringsglas.Du skal ikke mase kiksende som ved en klassisk cheesecake, – de skal bare ligge i et fint lag.
Risalamande ostecreme
Hæld flødeost, risengrød, piskefløde, mandler, vanilje og flormelis i en skål, og pisk til cremen tykner.Du kan også vende risengrøden i blandingen til sidst, hvis du vil beholde al strukturen fra risene. Når du pisker dem i bliver risene en smule finere.Da det er en risalamande ostecreme skal cremen ikke blive for tyk/tæt, men have en blød cremet konsistens. Ligesom risalamande.Smag til om du ønsker den sødere.
Hæld ostecremen over bundene af vaniljekranse, - sørg for at komme helt ud i siderne.Du kan hælde cremen på en sprøjtepose hvis du synes det er nemmere.
Top med kold kirsebærsauce, og drys evt. med guldflager.