Opskrift på mørbradbøffer i paprikasauce med bacon, fløde og champignon.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Mørbradbøffer, Svinemørbrad
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Mørbradbøffer
1svinemørbrad - ca. 700 g
2dlhvedemel
2tskpaprika
30gsmør
Salt og peber
Paprikasauce
200gbacon, skåret i tern
250gsvampe, skåret i skiver
1rød peber, skåret i tern
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
4spsktomatkoncentrat
1 - 1 1/2spsksød paprika
3 1/2dlbouillon - kylling eller grønt
1 1/2dlfløde
1tskrødvinseddike (kan undlades)
Salt og peber
Derudover
Kogte ris, kartoffelmos, pasta eller lignende
Finthakket frisk persille
Sådan gør du
Mørbradbøffer
Bland hvedemel og paprika, og krydr med salt og peber.
Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.Bank stykkerne let flade.
Vend mørbradbøfferne i blandingen.
Paprikasauce og mørbradbøffer
Varme en pande op ved middel varme, og steg din bacon til den er gylden.Fjern det fra panden med en hulske, så baconfedtet bliver på panden.
På samme pande smeltes smørret, og mørbradbøfferne steges til de er gyldne på begge sider, og tilberedt som ønsket inden i.Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken.
På samme pande steges svampene af ved god høj varme, til de har smidt alt væden, og er blevet let gyldne.
Tilsæt løg og hvidløg og steg med til løgene er klare, og tilsæt derefter tern af peberfrugt. Krydr med friskkværnet peber og kun en smule salt.Vend det med på panden.
Drys paprika over grøntsagerne, vend det rundt, og tilsæt derefter tomatkoncentrat. Varm det igennem et minuts tid.
Hæld bouillon, fløde og bacon tilbage på panden, og varm saucen igennem i 5 minutters tid, eller til den tykner let.Smag saucen til med salt, peber og evt. rødvinseddike.*Rødvinseddiken kan undlades, eller erstattes af en smule citron, - hvis du synes retten mangler syre. Jeg synes det klæder retten rigtig godt.
Læg mørbradbøfferne tilbage i saucen, – varm det hurtigt igennem og top med friskkværnet peber og finthakket persille.Server med en god kartoffelmos, kogte kartofler, rodfrugter, ris eller pasta.