Bruges friske bønner, skal disse først renses og enden skæres af.
Hæld bønnerne i en gryde med en smule vand og salt, og kog/damp dem i 3-5 minutter.*Tilberedningstiden afhænger af hvor meget vand du bruger. bønnerne skal være møre, men ikke udkogte.
Skyld straks bønnerne i rigeligt koldt vand. Læg dem. evt. i isvand, så beholder de den smukke grønne farve.Lad dem derefter drøne godt for væde.
Bland ingredienserne til vinaigretten og smag til med salt og peber.
Vend vinaigretten sammen med bønner, tomater og forårsløg.
Læg feldsalaten i en dyb tallerken eller salatskål, og læg bønner og tomater ovenpå, - vend det let og hurtigt sammen.*Du kan med fordel lægge salaten i to lag, - med feldsalat, bønne/tomat mix, lidt feta og mandler mellem hvert lag.
Top med smuldret feta og hakkede mandler, og evt. lidt ekstra friskkværnet peber inden servering.