Varm en gryde op med godt saltet vand, og kog pastaen et minut mindre end beskrevet på pakken.
Varm imens olien op på en pande ved middel varme, tilsæt hvidløg og halvdelen af persillen, og lad dem simre i olien mens pastaen koger.Rør jævnligt og sørg for det ikke bliver for varmt, – olien skal kun lige små boble så hvidløget blive lyst gyldent og afgiver smag til olien. Herhjemme står komfuret på 5 ud af 9.
Et par minutter inden pastaen er færdig kogt, hælder du også chilien på panden, og steger den med.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den godt sammen med olien på panden.
Tilsæt parmesan, resten af persillen og pastavand, og lad retten simre videre et minuts tid, – vend det hele tiden godt rundt.Vend også rucolaen i.
Smag til med salt og peber, – og server den evt. toppet med lidt ekstra parmesan, frisk rucola og/eller finthakket persille.