Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt sukker så de skiller sig ad.
Hæld de frosne jordbær, sukker, vand, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op.
Skru ned til middel varme, og lad jordbærgrøden små koge i ca. 5-6 minutter, - eller til bærrene er let møre.*Bruges friske jordbær er kogetiden kortere.
Rør maizenaen sammen med et par spiseskefulde kold vand, og hæld det i jordbærgrøden - under omrøring. Lad grøden koge videre i ca. 5 minutter ved middel varme, - eller til bærrene er helt møre.
Tag gryden af blusset, og blend nu grøden let med en stavblender.*Dette trin kan du undlade hvis du foretrækker grøden med mange hele bær, - herhjemme foretrækker vi at den bliver let pureret.
Skær de friske jordbær i små tern, og rør dem i den varme grød.*De friske jordbær giver en skøn friskhed til grøden, og får en virkelig dejlig konsistens idet de ikke får særlig meget varme.
Sæt jordbærgrøden på køl, og lad den køle helt af inden den serveres.