Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem før kogning.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.*Tilbered tzatziki dressingen imens kartoflerne koger og hviler.
Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde, får du en lækker fast kartoffel, der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
Skyl kartoflerne i koldt vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl, og skær dem i mundrette bidder.
Tzatziki kartoffelsalat
Riv agurken groft, læg den i en sigte og krydr med en smule med salt. Ca. hvad der svarer til den mængde, du ville putte i dressingen.
Vend det rundt med hænderne, og lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min. Mas til sidst den resterende væde ud af agurkerne, - gerne igennem et klæde.
Bland imens ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie og citronsaft.
Vend derefter agurkerne i, og smag dressingen til med friskkværnet peber, og evt. mere salt hvis den mangler.
Til sidst vendes kartoflerne i tzatziki dressingen, - lad den gerne hvile et øjeblik og smag til om den mangler mere salt og peber.
Top den evt. med en smule 8mikro) grønt og olivenolie inden servering.*Jeg har brugt agurke- og broccolispirer.