Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, – ikke dybt, men kun lige en fin ridse.
Smør kanten med lidt olie eller et sammenpisket æg, drys med sesam og bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, - almindelig ovn.
Skær kartoflerne i tynde skiver, - gerne på mandolinjern så der er lige tykke.
Smør creme fraiche på den let afkølede butterdejsbund. Smør den ud med bagside af en ske, og undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den kant du har lavet i dejen. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, - det gør det meget nemmere at fordele creme fraichen.
Krydr med salt og peber, og læg kartoffelskiverne ovenpå.
Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – fortsat ved 200 grader.
Overhæld dine asparges med kogende vand, - lad dem trække 3 minutters tid, og skyl dem derefter i koldt vand.Er dine asparges tynde (som dem du ser i videoen), så lad dem forblive hele, - er de tykke, så halverer dem på midten.
Læg stykker af asparges på denne let afkølede tærtebund, top med røget laks, burrata, skalotteløg og masser af friske urter/mikrogrønt.*Jeg har brugt friske ærteskud og mikrogrønt.
Drys med fintrevet citronskal og friskkværnet peber, og server butterdejstærten med det samme.*Tærten kan også serveres kold. Den holder fint sin sprødhed efter en tur på køl, - så den kan sagtens laves tidligere på dagen.