Opskrift på stegt kyllingebryst i cremet tomatsauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Hurtig mad, Nem aftensmad, Panderet, Panderetter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Cremet tomatsauce
2dscherrytomater - eller hakkede tomater
5spsktomatkoncentrat
200gmascarpone eller 2 dl fløde
75gparmensan, fintrevet
1stort løg, finthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
2håndfuldefrisk basilikum - ca. 1 potte
1tsktørret basilikum
1/2tsktørret oregano
1/2tsktørret timian
1/2tsktørret rosmarin
Salt og peber
Kyllingebryst
4kyllingebryster - ca. 600 g
1dlhvedemel
25gsmør
2spskolie
Salt og peber
Sådan gør du
Stegt kyllingebryst
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og vend dem derefter i hvedemel.
Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, og steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kylling til side på en tallerken med staniol løst over.
Cremet tomatsauce
På samme pande steges løg og hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier, varm det igennem et minuts tid, - og hæld derefter cherrytomater og mascarpone/fløden ved.Du kan også bruge hakkede tomater, hvis du foretrækker det.
Rør det godt sammen, og varm saucen igennem i 10 minutter, og tilsæt derefter parmesan og frisk basilikum.Knus evt. nogle af tomaterne, men lad også nogle forblive hele.
Lad saucen simre i yderligere et par minutter og smag til med salt og peber.
Læg kyllingen tilbage i panden, drys med lidt fintsnittet forårsløg, basilikum eller persille, og server med kogte ris, kartofler eller pasta.