Rens kartoflerne fri for urenheder, men lad skrællen blive på.
Kog dem i rigeligt godt saltet vand i ca. 20 minutter, - eller til de er møre. Dræn dem for væde, og lade dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.De må ikke koge ud, så kan de ikke knuses, - men de skal være så møre at du kan stikke en gaffel i dem.*Du kan med fordel koge dem dagen før de skal serveres.
Vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie og krydr med en smule salt.
Læg kartoflerne på et stykke bagepapir med et godt mellemrum imellem dem, og knus dem så de blive godt flade, med f.eks. bunden af et glas eller lignende. Jo fladere de bliver, jo sprødere.Hænger de fast i glasset kan du smøre det med et smule olie, det hjælper dem med at slippe.
Smelt smørret i en kasserolle, og pensl alle kartoflerne grundigt med smør, og krydr dem med en smule salt.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn.*Et lille fif til at få dem ekstra sprøde. Har du et bagestål, kan du med fordel lade det varme med op i ovnen, og lægger bagepapiret med kartoflerne ind på det varme bagestål, - det gør dem ekstra sprøde i bunden. Det gøres nemt med en pizzaspade.Alternativt kan du varmer bagepladen med op i ovnen, og lægge kartoflerne på bagepapiret herpå. Det gøres ligeledes nemt med en pizzaspade.
Lad kartoflerne køle let af inden de toppes med creme fraiche, stenbiderrogn, rødløg, purløg og evt. dild. Krydr med en smule friskkværnet peber.