Opskrift på layered tzatziki, - en skøn kombination af cremet tzatziki toppet med græsk salat.
Ret Salat, Snack, Tilbehør
Køkken Græsk
Nøgleord Appetizer, Grill tilbehør, Sommermad
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Tzatziki
400ggræsk yoghurt
1 1/2stor agurk
3fedhvidløg, revet eller presset
2spskolivenolie
1spskfriskpresset citron saft
2spskdild eller mynte, finthakket
Salt og peber
Græsk salat
1/2agurk, halveert og skåret i skiver
1rød peberfrugt, skåret i mindre strimler
1grøn peberfrugt, skåret i mindre strimler
14cherrytomater, halveret
1lille rødløg, skåret i strimler
120gfeta, gerne et stykke skåret i tern
1håndfuldpersille, finthakket
1/2glasoliven, sorte eller grønne - halveret
3spskolivenolie
1fedhvidløg, revet eller presset
1 1/2tskoregano
1spskcitronsaft
2tskmørk balsamico
1tskhonning
1/2tskdijonsennep
Salt og peber
Sådan gør du
Tzatziki
Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt, - hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
Rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild/mynte.
Vend derefter de drænede agurker i, og smag dressingen til med lidtsalt og friskkværnet peber.
Græsk salat
Rør ingredienserne til marinaden sammen, - olivenolie, citronsaft, dijon, balsamico, honning, hvidløg og oregano.Smag til med salt og peber.
Bland grøntsagerne i en stor skål, tilsæt persille og vend det hele med marinaden.
Layered tzatziki - Tzatziki med græsk salat
Fordel tzatzikien i en tykt lag på en tallerken.
Top med den græskesalat, og dryp til sidst med olien olie.
Server med dit yndlings brød, server den til grillen eller med en skål sprøde kiks.