Stjernebrød med marcipan - Julestjerne med marcipanremonce
Opskrift på stjernebrød med marcipanremonce.
Ret Brød, Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 8personer
Ingredienser
Stjernebrød - dej
2dllun mælk
25ggær
75gsmør, stuetemperatur
1æg
400ghvedemel
3spsksukker
1tskkardemomme
1tsksalt
Marcipanremonce
150gmarcipan, revet
100gsmør
100gsukker
50gmandler, finthakket
Topping
1sammenpisket æg, til pensling
1-2spskmandler, finthakket
1-2spskperlesukker
Sådan gør du
Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt æg og sukker.
Bland hvedemel, kardemomme og salt, og tilsæt lidt ad gange, til alt melet er brugt.
Tilsæt smørret i små tern, og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved god høj hastighed.
Lad dejen hæve tildækket i ca 30 minutter.
Del dejen i 4 lige store stykker, ca. 200 g/stk – og form disse til boller.Læg dem på et spækbræt med en smule mel, dæk til med et viskestykke og lad dem hæve videre i 45 minutter.*Du kan springe dette punkt over, og blot lade dejen hæve i skålen i halvanden times tid. Personligt syne jeg, at det er nemmere at rulle dejen ud når den er formet til boller først og efterhæver i denne form.
Bland imens ingredienserne til remoncen, – pisk den evt. sammen med en håndmixer, så er du sikker på den er blandet ordentligt.
Stjernebrød med marcipanremonce
Rul de 4 boller ud i en smule mel, til store cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør 3 af fladerne med marcipanremonce, – sørg for det ligger i et godt jævnt lag.Er remoncen svær at smøre ud, kan du med fordel varme en ske op i lidt kogende vand, og smøre remoncen ud med bagsiden af skeen.
Læg de 3 smurte cirkler ovenpå hinanden på et stykke bagepapir, med remonce siden opad, og slut af med den cirkel uden marcipanremonce.
Læg en talleken ovenpå, på ca. 27 cm I diameter, og skær overskydende dej af, – så du står med en flot rund cirkel.Den overskydende dej kan du lige lave om til en 2-3 snurrer
Sæt et glas i midten på ca. 6 centimeter i diameter, – og skær nu dejen ud i 16 lige store strimler – ud fra glasset.Det gøres nemmest ved først at skære 4 store stykker, der hver deles i 2 og disse deles derefter på midten – så er stykkerne lige store.HUSK at lade glasset stå til du er færdig, så du ikke kommer til at skære ind til midten.
Tag en "strimmel" i hver hånd, og sno dem 3 gange rund, – væk fra hinanden.Tryk enderne godt sammen på den høje led, så den slutter i en spids: *Se videoen længere nede hvor jeg gør det med mit stjernebrød med kanel.Fortsæt til du er nået hele vejen rundt, og brødet ligner en stjerne.
Lad stjernebrødet efterhæve i ca. 20-30 minutter under et klæde.
Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker, og bag det i ca. 15-18 minutter i en forvarmet ovn, ved 200 grader, almindelig ovn.