Bagt gnocchi bolognese - Bagt gnocchi med kødsauce
Opskrift på bagt gnocchi med kødsauce.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Servings 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
1stor løg, finthakket
1stor gulerod, skåret i små tern
1stilkbladseller, skåret i små tern
3fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldfriske basilikumblade
1dshakkede tomater
3spsktomatkoncentrat
2dloksebouillon
1tsktørret basilikum
1/2tskoregano
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
500ggnocchi
150grevet mozzarella
80gparmesan, revet
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, hvidløg, gulerod og bladselleri af ved middel varme i et par minutter.Du kan også vælge at blende grøntsagerne hvis du foretrækker.
Tilsæt kødet og lad det brune godt af. Krydr med salt og peber.
Tilsæt krydderiet og tomatkoncentrat og varm igennem et par minutter.
Hæld de hakkede tomater over samt oksebouillonen og lad retten små simre i 30 min. Er tiden til det må kødsaucen meget gerne simre i +1 time, - i så faldt skal du blot tilsætte en smule koge vand fra gnocchien inden retten samles. Kødsaucen skal være blød i konsistensen, - ikke for tør og ikke får våd.Smag kødsaucen til med salt og peber.
Kog gnocchi som beskrevet på pakken, og dræn dem for væde.
Læg et tyndt lag kødsauce i bunden af et ovnfast fad, en pande der kan gå i ovnen eller lignende.
Fordel nu gnocchi, oste og kødsaucen i 2-3 lag.Det sidste lag må gerne være hvor gnocchien ikke er helt dækket af kødsauce og oste, - de må godt kigge frem hist og her.
Bag retten I en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, i ca. 15 minutter.
Lad den hvile 5-8 minutter inden den serveres, og rod gerne en smule rund i toppen af retten, - så ser den mere rustik ud.Top med frisk basilikum, persille eller lignende og lidt friskkværnet peber.