Kylling i flødesauce med soltørrede tomater og gnocchi
Opskrift på lækker cremet flødesauce med soltørrede tomater, spinat, kylling og gnocchi.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Stegt kyllingebryst
4kyllingebryster, eller ca. 600 g
1dlhvedemel
25gsmør
2-3spskolie fra de soltørrede tomater
Salt og peber
Flødesauce med soltørrede tomater
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
140gsoltørrede tomater, drænet vægt - gem olien
100gfrisk spinat
1håndfuldfriske basilikumblade
2 1/2dlpiskefløde
1 1/2dlbouillon
1/2citron, saften heraf
75gparmesan, fintrevet
400ggnocchi
Salt og peber
Frisk basilikum til toppen
Sådan gør du
Krydr kyllingen med salt og peber, og vend dem derefter i melet.
Smelt smørret på en pande, og tilføj et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater. Steg kyllingen til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kyllingen til side på en tallerken med et stykke staniol henover.
På samme pande tilsættes løg, hvidløg og de soltørrede tomater, - steg til løgene er klare.Er de soltørrede tomater hele skal disse skæres i strimler inden de kommes på panden.
Hæld bouillon og fløden over, og lad saucen koge igennem et par minutter, og tilsæt derefter parmesanen, og rør den ind i saucen.Lad saucen simre videre i ca. 5 minutter eller til den tykner let og samler sig.
Tilsæt spinaten og frisk basilikum, og rør til det falder sammen.Smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
Kog gnocchi som beskrevet på pakken, og tag dem derefter op med en hulske, og vend dem i saucen på panden.
Læg kyllingebrysterne tilbage i saucen på panden, lun med et par minutter, - og top derefter retten med frisk basilikum og friskkværnet peber.