Opskrift på hjemmelavet tahin, - super nemt og virkelig dejlig smag.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Mellemøsten
Samlet tid 10 minutterminutter
Ingredienser
200gsesam
1/2dlsmagsneutral olie
1/2tsksalt
Sådan gør du
Rist sesamfrøene på en tør pande ved middel varme, til de er let gyldne. Ryst panden flere gange undervejs så de ikke brænder på.
Hæld de ristede sesamfrø i en minihakker eller lignende, tilsæt olie og salt, - og blend til du har en blød og lækker tahin.*Alt efter kraft på din minihakker tager det 4-5 minutter. Skrab kanterne ned et par gange undervejs, og bliv ved med at blend til sesamfrøene er helt knust og du har en cremet smørbar konsistens.
Hæld den færdige tahin på et tørt skoldet glas, og opbevar den på kø, hvor den kan holde sig flere måneederl.*Husk at den vil sætte sig på køl, så tage den gerne ud 15 minutter før den skal bruges, og rør den godt rundt inden brug.