Cremet pasta med kantareller, cognac og oksemørbrad
Opskrift på nem og lækker pasta med oksemørbrad og kantareller, flamberet i cognac og tilsat fløde og parmesan.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
500gpasta
400goksemørbrad
250gkantareller
1løg, finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
1dlcognac
2dlkyllingebouillon
2 1/2dlpiskefløde
100gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Olie
Pastavand end behov
Evt.lidt grønt og parmesan til toppen
Evt. kulør
Sådan gør du
Rens kantarellerne fri for urenheder, og skær kødet i mundrette bider.
Varm en sjat olie på en pande, og brun kødet af ved godt høj varme, - krydr med salt og peber.Læg kødet til side.
På samme pande steges kantarellerne i 3-4 minutter, også ved høj varme. Tilsæt en smule olie ved behov.Læg til side på en tallerken.
Skru ned til middel varme, og steg løg og hvidløg af et par minutter.
Hæld kød og kantareller tilbage på panden. Gem evt. lidt at de små kantareller til at toppe retten med ved servering.
Skur godt op for blusset, hæld cognacen over, og lad den bruse godt op inden du sætter ild til den. Lad retten flambere til alkoholen er fordampet, ryst gerne panden af et par omgange.*PAS PÅ når du står med åben ild i køkkenet.*Ønkser du ikke at flambere kan du blot lade cognacen koge godt ind ved god høj varme.
Skru blusset ned til middel varme og hæld bouillon og fløde over, - lad retten simre i ca. 10 minutter.*Kog imens pastaen al dente som beskrevet på pakken. Husk at gemme en smule pastavand hvis der bliver behov for at justere konsistensen.
Hæld parmesanen ved og lad den smelte ind i saucen, - lad den simre til den tykner en smule. Smag til med salt og peber, og juster evt. farven med en smule kulør.*Husk at stivelsen fra pastaen også jævner saucen.
Tag pastaen direkte fra gryden, og vend den med saucen på panden. Lad den stå ved helt svagt blus et øjeblik, til saucen cremer omkrig pastaen.Juster konsistensen med pastavand ved behov.
Server retten toppet med lidt finthakket persille, friskkværnet peber og en smule revet parmesan.