Opskrift på hjemmebagte pitabrød, - luftige og mege lækre.Denne opskrift giver til 6 store pitabrød.
Ret Brød
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
450ghvedemel, - jeg bruger Caputo pizzamel
25ggær
3dllunken vand
1spskolie
1tskhonning eller sukker
1tsksalt
Evt. durum eller semola til at rulle ud i
Sådan gør du
Opløs gæren i det vandet, og tilsæt sukker og olie.
Bland hvedemel og salt og tilsæt det lidt ad gangen.
Rør dejen, meget gerne på maskine, – til alt melet er æltet godt ind i dejen, og dejen slipper skålens kanter. Ælt ved godt høj hastighed, - det tager ca. 5-8 minutter.
Saml dejen til en glat og rund kugle, spænd den gerne lidt op, - evt. med lidt mel på hænderne, og læg den tilbage i skålen.
Stil dejen til hævning med film og et klæde over, - et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Del dejen i 6 lige store stykker, tril dem til boller, og spænd dem gerne lidt op. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft, - stil 2 plader i, og lad dem varme med op.*Du kan også bage en enkelt plade ad gangen, ca. 250 grader almindelig ovn, - varm også pladen med op her.*Har du et bagestål vil jeg anbefale at bruge det, og kun bage en enkelt plade ad gangen. Varm det med op i ovnen så det er godt gennemvarmt.
Rul hver bolle ud til et tyndt pitabrød, - ca. 1/2 cm i tykkelsen.*Jeg foretrækker at rulle dem ud i lidt semola eller durum, da det giver dem en lækker overflade, - men du kan også rulle dem ud i almindelig hvedemel.
Placer 3 pitabrød på hver varme bageplade, - og bag pitabrødene i ca. 8-10 min. eller til de er luftige og gyldne.
Lad dem køle let af inden de serveres med dit foretrukne fyld.