Opskrift på grillet spidskål med olie, citron og parmesan.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1stort spidskål
1/2citron, saft og fintrevet skal heraf
40gparmesan eller vesterhavsost
1spskolie (*eller smør)
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Fjern de yderste blade fra spidskålet, og skær det i kvarte.
Tilberedning på grill
Smør skærefladerne på spidskålet med en smule olie, og grill dem i ca. 4 minutter på de 2 skære flader.Gør det gerne i en lukket grill, og over direkte varme, - så bliver de både møre og får flotte grillstriber.
Krydr de lune spidskål med en smule salt og masser af friskkværnet peber, og top med revet parmesan, citronsaft og citronskal.*Drys evt. med persille.
Tilberedning på panden
Varm en grillpande op og smør den med olie.*Du kan også bruge en almindelig pande, og skift. evt. olien ud med smør, - det smager altså også mega lækkert.
Steg spidskålet på de 2 skæreflader i ca. 4-5 minutter, ved god høj varme.*Giv evt. også ydersiden af spidskålet en smule varme, hvis kålet ønskes mere mørt.
Krydr de lune spidskål med en smule salt og masser af friskkværnet peber, og top med revet parmesan, citronsaft og citronskal.