Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Panang karry med kylling og grøntsager - Panang Curry
Opskrift på lækker cremet panang curry med kylling, sprøde grøntsager og kokosmælk.
Panang Gai, - en klassiker fra det Thailandske køkken.
Ret
Hovedret
Køkken
Asien, Thai
Nøgleord
Karryretter, Panang curry, Panang karry, Thailand, Thaimad
Forb. tid
5
minutter
minutter
Tilb. tid
25
minutter
minutter
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
Penang curry med kylling
600
g
kyllingefilet eller udbenede kyllingelår
1
rød peberfrugt, skåret i store tern
1
grøn peberfrugt, skåret i store tern
1
løg, grofthakket
2
fed
hvidløg, revet eller presset
2
cm
ingefær, revet - ca. 1 spsk
15-20
thaibasilikumblade (eller almindelig basilikum)
5
kaffir limeblade
1
lime, saften heraf
2
ds
kokosmælk á 400 ml
2-3
spsk
panang karrypasta
1 1/2
tsk
fiskesauce
Olie
Salt og peber
Evt. lidt brun farin eller rørsukker
Evt. rød chili
Sådan gør du
Penang curry med kylling
Skær kyllingen ud i mundrette bidder, - tern, strimler eller tynde skiver.
Varm en smule olie på en pande, og steg kyllingen af et øjeblik, - krydr med salt og peber.
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg det med et par minutter.
Hæld peberfrugterne over og steg med et minuts tid, og tilsæt derefter karrypastaen.
Hæld kokosmælken over, tilsæt fiskesauce og limeblade, og lad retten simre ved middel varme i ca. 10 minutter, - til den er lækker cremet.
Smag saucen til med friskpresset lime, salt og peber - og tilsæt evt. en smule sukker hvis retten mangler sødme.
Tilsæt de friske basilikum blade, vend dem i saucen, - og server med kogte ris.
Top evt. med frisk chili.
Video