Opskrift på den lækreste sprøde salat med roamine, agurk, tomat og rødløg, - toppet med sprøde croutoner og den lækreste tomat vinaigrette.
Ret Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
1-2romaine salat, alt efter størrelse
200gcherrytomater
1lille agurk
1lille rødløg
Croutoner
1flute eller 1/2 franskbrød, – gerne daggammelt eller til den tørre side
1/2dlolivenolie
Krydderier, – jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
Salt
Tomat vinaigrette
250gcherrytomater
1lille skalotteløg, grofthakket
1fedhvidløg
3stilkebasilikum, bladene heraf
1spskfrisk oregano – kan erstattes af 1/2 tsk tørret
1/2dlgod olivenolie
1spsksherry eddike – eller rødvinseddike
1spskhonning
Salt og peber
Sådan gør du
Croutoner
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Skær brødet ud i større firkanter på ca. 2×2 cm og hæld dem i en skål.
Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brød stykkerne. Krydr med salt og vend det igen godt sammen.
Fordel brød stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca. 20 min. til de er gyldne og hårdt ristede.Vend dem gerne en gang undervejs.
Lad croutonerne køle af inden de vendes med salaten.
Tomat vinaigrette
Varm en smule olie på en panden ved middel varme.
Halver tomaterne, og steg dem i ca. 5 minutter på den varme pande, – de må godt tage lidt farve.
Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend til du opnår den ønskede konsistens.*Jeg kan godt lide den har lidt struktur, men du kan også blende den helt glat.
Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis du ønsker vinaigretten tyndere.
Salaten
Skyl og tør alle grøntsagerne.
Riv salaterne i stor stykker, halver tomaterne, skær løg og agurk i skiver.
Bland grøntsagerne i en stor serverings skål, top med sprøde croutoner og tomat vinaigrette.
Server salaten med ekstra croutoner og tomat vinaigrette ved siden af.