Nem og lækker pastasalat med tomat, svampe og bønner - og en lækker marinade med soltørrede tomater, hvidløg og basilikum.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Pastasalat
250gpasta (ukogt vægt)
200gcherrytomater, halveret
200gbrune champignon, skåret i skiver
150gharicots verts, friske eller fra frost
2håndfulderuccola
100gfeta
Marinade
80gsoltørrede tomater i olie (vægt uden olie)
3/4dloliven olie (brug også gerne olien fra de soltørrede tomater)
1håndfuldbasilikum, finthakket
1håndfuldpersille, finthakket
1fedhvidløg, revet eller presset
Salt og peber
Sådan gør du
Marinaden
Bland alle ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
Stil til side og lad den trække imens pastasalaten laves.
Pastasalat
Kog pastaen som beskrevet på posten og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne og tørre i en sigte.
Varm en smule olie på en pande og steg champignon skiverne af ved høj varme, - krydr med salt og peber. De skal være lækre brunede og have smidt alt væden.Lad svampene køle af på en tallerken på køkkenbordet.
På samme pande kan du med fordel lynkoge dine haricots verts i en smule letsaltet vand, - de skal stadig have bid. Skyld dem derefter i rigeligt koldt vand, så de beholder den flotte grønne farve, og skær dem evt. i mindre stykker hvis de er store.
Bland pastaen med marinaden, og vende derefter svampe, haricots verts, ruccola og tomaterne heri. Bland det hele godt sammen.
Anret i en skål og smuldr fetaen over salaten inden servering, - drys evt. med frisk persille.