Opskrift på lækker luftig kartoffelmos, - lavet med smør og creme fraiche.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1,5kgkartofler, skrællet og skåret i store tern
1 1/2dlcreme fraiche 18%
50gsmør
Kogevand fra kartoflerne
Salt
Sådan gør du
Kog kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, - så du har til at justere konsistensen med.
Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, - men du kan også bruge en håndmixer.*Vær opmærksom på at nogle kartofler kan blive til den klæg side når de piskes med håndmixer, - så brug altid bagekartofler eller kartofler beregnet til mos.
Pisk en smule kogevand sammen med kartoffelmosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter til med salt.