Opskrift på sprød salat med romaine salat, avocado, æbler og cremet parmesandressing.
Ret Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Salaten
1pkNordic Harvest baby romaine*- eller et romainesalat
2avocadoer
2røde æble
1håndfuldsaltede mandler
Parmesandressing
1æggeblommer
1fedhvidløg
40gparmesan, revet
2små ansjosfileter
2spskfriskpresset citronsaft
1dlrapsolie
1/4dlvand, – juster konsistensen, måske lidt mere eller mindre
Salt og peber
Sådan gør du
Parmesandressing
Hæld æggeblommerne, hvidløg, parmesan, ansjosfileter og citronsaft i en minihakker/blender og blend det godt sammen.
Tilsæt derefter olien lidt ad gangen mens der blendes, – fortsæt til olien er brugt, og du har et tyk cremet mayonnaise.
Tilsæt vand, lidt ad gangen, og blend fortsat, til du opnår den ønskede konsistens, – dressingen skal være cremet, ikke for tynd og ikke for tyk. Smag til med salt og peber og stil den på køl til den skal serveres.
Salaten
Skær avocadoerne i både.
Skær det ene æble i tynde skiver og det andet i mindre tern.
Bland salater og æbler og anret i en skål.
Fordel skiver af avocado i salaten og top med saltede mandler, friskkværnet peber og parmesandressing.Server med ekstra dressing ved siden af.