Opskrift på den lækreste vegetariske chili sin carne - masser af grønt og masser af smag.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Mexicansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1løg, groft hakket
3store gulerødder, skåret i mindre tern
2peberfrugter, skåret i små tern
3fed hvidløg, revet eller presset
10-15skiver syltet jalapenos, finthakket
2tskspidskommen
1 1/2tskstødt koriander
1/2tskkanel, stødt
3spsktomatkoncentrat
150grøde linser
2dshakkede tomater
15gmørk chokolade
2 1/2dlkraftig bouillon - 1 terning
2dsbønner
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Varm en gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
Tilsæt gulerødder, peberfrugt, hvidløg og jalapenos, og steg det med et par minutter. Drys krydderierne over, og vend det godt sammen. Krydr med salt og peber.
Varm tomatkoncentrat med et minuts tid, og tilsæt derefter linser, hakkede tomater,. bouillon og chokolade.
Lad retten simre (uden låg) ved middel varme i 20 minutter, eller til linserne er møre. Rør undervejs, og tilsæt mere væde hvis der er behov for det.
Varm bønnerne med de sidste 5 minutter, og smag til med chili/jalapenos, salt og peber.
Server den med creme fraiche, ris, tortilla chips eller fladbrød.