Opskrift på ristet torsk med fransk sauce blanquette, knust bacon og ærter.
Ret Forret, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Fransk
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Fisken og tilbehør
4torske loins, - ca. 120 g/stk
8grønne kålblade, savoy eller spidskål
150gærter
4skiverbacon
Klaret smør eller rapsolie
Frisk dild, ærteskud elelr brøndkarse til pynt
Sauce blanquette
200gsmør
2dlbouillon - fisk eller kylling
2æggeblommer
1æg
2spskcreme fraiche, gerne 38%
1spsjcitronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
Fisken og tilbehør
Drys fisken med en smule salt og sukker og lad stykkerne trække i 10 min.
Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande, og lad den derefter suge på et stykke køkkenrulle. Hak den fint og sæt til side.
Overhæld ærterne med kogende vand og en smule salt, og lad dem stå til de er optøede. Dræn dem derefter for væde.Bruger du friske ærter, skal disse blot bælges.
Udstik kålen i cirkler på ca. 7 cm i diameter. Overhæld disse med kogende vand og en smule salt, - lad dem trækket et par minutter og læg dem derefter i isvand.Inden servering duppes bladene tørre med lidt køkkenrulle.
Smelt en god klat klaret smør eller varm olien op på en pande.
Fjern overskydende salt og sukker fra torsken med lidt køkkenrulle, og steg stykkerne ved middel varme i ca. 3-4 minutter på den ene side - alt efter tykkelse.
Vend torskestykkerne, sluk for blusset og lad fisken trække færdigt på den anden side. Krydr med en smule salt og peber.
Sauce blanquette
Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen herover – sluk for blusset. Smør/bouillon blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i en høj cylinder med en stavblender.
Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes – til hele blandingen er brugt.
Smag saucen til med citron, salt og peber.- Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den så den ikke skiller. Saucen kan med fordel laves i forvejen, og varmes op inden servering.
Anretning
Hæld saucen i bunden af 4 dybe tallerkener.
Drys med ærter og læg torsken ovenpå.
Drys med bacon på både fisk og lidt i saucen, og læg kål bladene ind over fisken.
Pýnt med friske krydderurter og servere retten med friskkværnet peber på toppen.