Opskrift på bagt vegetar pasta, - fyldt med grøntsager.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 50 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gpasta
200gsvampe, skåret i skiver
1squash, skåret i tern
1aubergine, skåret i tern
2peberfrugter, skåret i strimler
3-4håndfuldefrisk spinat
1stort løg, finthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
6stilkebasilikum, bladene heraf
1dshakkede tomater
3spsktomatkoncentrat
2 1/2dlfløde eller cremefine
2frisk mozzarella - eller ca. 180 g revet
100gparmesan, fintrevet
2tskpaprika
1tskmild chili
3-4dlkogevand fra pastaen
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm en sjat olie på en pande og steg svampene af til de har smidt væden.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare, og hæld derefter de resterende grøntsager samt krydderier over, og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem i et minuts tid, og hæld derefter hakkede tomater og fløde over.Smag til med salt og peber.
Kog i mellemtiden pastaen, - ca. 2 minutter mindre end beskrevet på posten. Dræn for væde, og gem 3-4 dl. kogevand.
Rør parmesan og spinat i saucen, rør til spinaten er faldet sammen.
Vend derefter pastaen i sammen med 3-4 dl kogevand, og bland det hele godt sammen.
Smør et ovnfast fad med en smule olie, hæld halvdelen af pastaretten heri og fordel den ene mozzarella herover. Top med den sidste del af pastaretten og fordel den anden mozzarella over toppen. Har du mere parmesan tager retten bestemt ikke skade af at få et lille drys af dette på toppen også.
Bag pastaretten i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 20 min.
Lad den trække i minimum 5 min. inden den serveres, og top evt. med lidt friskhakket persille, basilikum eller lignende.