Opskrift på lækre mad-æbleskiver med rester af and. Denne opskrift giver ca. 14 æbleskiver.
Ret Forret, Snack
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
6æg
140ghvedemel
1 1/2dlpiskefløde
70gsmør
1lille løg, finthakket
80grester af and, - stegt eller confiteret
1tsksalt
Smør til stegning, gerne klaret smør
Evt. confiteret and og frisk timian til toppen
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt løgene og lad dem stå ved svag varme i 5 min. Sluk for blusset, og lad det køle let af.
Hak andekødet fint, og vend andekødet sammen med smørret.
Del æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive i en skål - stil dem til side.
Rør smør blandingen sammen med fløde og salt.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør det godt ind i dejen.
Rør æggeblommerne ind i dejen og vend til sidst de stive æggehvider i dejen,- gør det af et par omgange.
Steg æbleskiverne i en god klat smør, gerne klaret. Hæld rigeligt fyld i hvert hul, det må gerne boble lidt over, – så sikrer du æbleskiverne bliver flotte runde.
Server æbleskiverne lune og top dem evt. med trevlet confiteret and og frisk timian.